Heeft u een uitvaartverzekering bij bijvoorbeeld Dela, Monuta, of Ardanta ook dan kan TaVa Uitvaartbegeleiding u helpen met de uitvaart van uw dierbare. Veel mensen denken dat ze verplicht zijn de uitvaart te laten verzorgen door de onderneming waarbij ze verzekerd zijn. U heeft echter altijd de vrijheid uw eigen uitvaartonderneming te kiezen. Een verzekeraar biedt eerder standaard opties en bij TaVa Uitvaartbegeleiding kunt u rekenen op maatwerk, persoonlijke aandacht en begeleiding van A tot Z. Ik rekenen geen provisie, waar verzekeraars dit wel vaak doen.

Er zijn twee soorten verzekeringen:

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering is een verzekering die een geldsom uitkeert aan de nabestaanden bij overlijden. De nabestaanden kunnen dit bedrag naar eigen wens besteden aan de uitvaart. Dit houdt in: met dit bedrag worden de uitvaartkosten betaald. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de premie en de polisvoorwaarden. Bij een kapitaalverzekering wordt geld uitgekeerd of kan de nota van de uitvaart ingediend worden.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering, ook wel ‘dienstenverzekering’ of ‘dienstenpakket’ genoemd, wordt de uitvaart volgens een ‘standaardpakket’ geregeld door de verzekeraar. Dit pakket vertegenwoordigt de verzekerde waarde en keert daarmee diensten en producten uit. Denk aan een standaard uitvaartkist, een vastgesteld aantal rouwkaarten, de laatste verzorging van de overledene, de opbaring, een begrafenis of crematie enz. De verzekeraar heeft veel van deze producten vooraf bepaald: zo valt hier bijvoorbeeld alleen een uitvaartcentrum onder in eigendom van de betreffende verzekeraar, en betreft het een door de verzekeraar bepaalt crematorium of begraafplaats. Maak je andere keuzes, dan betaal je daarvoor. Bij een naturaverzekering wordt het pakket diensten omgezet in een geldbedrag als u kiest voor een andere uitvaartonderneming.

TaVa Uitvaartbegeleiding kan altijd de uitvaart voor u verzorgen, waar u ook verzekerd bent en ook als er geen verzekering aanwezig is.