Wanneer uw dierbare overlijdt is TaVa Uitvaartbegeleiding dag en nacht bereiken op nummer 06-15549356.

Een arts moet eerst het overlijden vaststellen, voordat ik, eventueel met u, aan de laatste verzorging mag beginnen. Bij een overlijden in een ziekenhuis of verpleeghuis kan het vaststellen van overlijden soms even duren. U mag mij dan wel alvast bellen voordat de arts het overlijden heeft vastgesteld.

Samen stemmen we af wanneer u wenst dat ik langskom. Tijdens het eerste bezoek nemen we alle tijd en bied ik een luisterend oor. We bespreken hoe en met wie de laatste verzorging van uw dierbare gedaan zal worden. Daarnaast overleggen we of en waar uw dierbare opgebaard zal worden tot de dag van de uitvaart.

Voor de uitvaart moet heel veel geregeld worden, maar dit hoeft echt niet allemaal op de eerste dag. Verspreid over een aantal dagen na het overlijden bespreek ik met u stap voor stap hoe het afscheid eruit zal komen te zien.

We bespreken dan met elkaar waar en wanneer de uitvaart zal plaatsvinden, het onderwerp van en de tekst op de rouwkaart, de invulling van de uitvaart, de muziek die gedraaid zal worden, eventueel beeldmateriaal en ook het vervoer naar de laatste rustplaats komt aan bod. Ik zal alles, binnen mijn vermogen, in het werk stellen om aan uw wensen tegemoet te komen.

We hebben dagelijks contact en ik kan ook bij u langskomen. Als uw dierbare thuis is opgebaard, is het fijn als ik dagelijks controleer of alles nog goed verloopt. Daarnaast ben ik er ook om u, waar nodig, te ondersteunen.